pijlen


coaching

Ieder mens ontwikkelt zich, zowel inhoudelijk op het eigen vakgebied als professioneel op het gebied van samenwerking, communicatie, persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

Dagelijks komen we nieuwe situaties tegen, waardoor we stap voor stap meer ervaring opbouwen. Ons repertoire om met nieuwe situaties om te gaan groeit.

Een enkele keer komen we in een situatie, waarin alles wat we hebben geleerd niet toereikend is of waarin de opgebouwde aanpak of stijl niet lijkt te werken.

 

 

pijlen

coaching in werk

Bij:

* veranderende situaties

* assertiviteit en begrenzing

* communicatie

* samenwerking

 

'de balans opmaken'

In een sessie wordt helder waar iemand staat, welke wens/verlangen of noodzaak tot ontwikkelen er is en wat er voor nodig is om dit te realiseren.

Informatie en aanmelden

 

 

BASISTRAJECT COACHING

Dit start met een wens of verlangen. Iemand wil leren om anders met een situatie om te gaan, maar heeft nog geen alternatief voorhanden. meer informatie

 

 

''Ik was onzeker en trok me zaken persoonlijk aan. Marieke heeft me geleerd veel meer in mijn kracht te staan, waardoor ik me veel sterker en rustiger voel.''

 

 

 

 

 

Een nieuwe invalshoek is nodig maar nog niet gevonden. Iemand wil of moet anders met een bepaalde situatie omgaan of anders wil reageren, maar heeft nog geen alternatief voorhanden.

 

Een coachtraject biedt dan ruimte en structuur om te ondervinden welke alternatieven iemand nog meer tot zijn beschikking heeft.

 

 

 

 

pijlen

Coaching bij stress

Bij:

* overbelasting

* psychosomatische klachten

* werk-privé-balans

* burn-out

 

'STRESS-SCAN'

Een eerste stap om voortdurende stress te kunnen doorbreken is overzicht en bewustzijn van de realiteit. Zodat de juiste interventie gekozen kan worden.

Een stress-scan is een sessie waarin individueel wordt geïnventariseerd:

- taakeisen en regelmogelijkheden

- individueel gedrags- en energiepatroon

- buffers

- korte en langetermijn effecten

(gebaseer op TNO-werkstressmodel)

Doel is te verhelderen wat je als werkgever kan doen en welke potentie de medewerker zelf heeft om vaardiger om te gaan

meer Informatie

 

 

COACHINGSTRAJECT STRESS

Stress is van levensbelang. Als er echter sprake is van ongezonde stress, ligt daar een uitdaging om door de stress te leren wat de situatie werkelijk van iemand vraagt.

meer informatie

 

 

‘’Deskundig, prettige aanpak, heel betrokken’

 

 

 

 

 

 

 

pijlen

Contact

T: 06 - 38 25 83 66

Mail je vraag

Laat je terugbellen

Route en adresgegevens